Det eneste vi trenger er samhold

Spørsmål: Er det meningen vi skal begynne vår korreksjon på det bevegelige nivået, det vil si å redusere vårt forbruk til kun et helt nødvendig minimumsnivå?

Svar: Nei, det skal vi ikke. Problemet dreier seg ikke bare om å redusere utnyttelsen av naturen. Det er også slik at vi ikke vet hvordan vi skal begrense oss.

Det må skje naturlig, av seg selv. Om hodet mitt befinner seg ”oppi skyene”, i spirituell streben, vil jeg instinktivt kun forbruke det som trengs for at jeg skal holde meg i live. Det er absolutt ikke nødvendig å innføre minimale rasjonskort og oppblåsbare madrasser til alle. Det er ikke dette vi snakker om.

Vi jobber på en gjensidig måte med samholdet oss imellom for å kunne bygge opp et helhetlig system som er likt naturen på alle nivåer. Det kommuniserende nivået blir gitt oss for at vi skal bygge opp dette systemet selv. Om vi bygger det opp, vil vi helt sikkert ha den riktige holdningen til all naturlig velstand, og bruke våre ressurser slik denne opphøyde nødvendigheten dikterer.

Begrensinger, ”den grønne bevegelsen” eller en vegetarisk livsstil, ingenting av dette vil noen gang gjøre at vi lykkes. Vi må heller tvert imot kun tenke på vår interne struktur, den riktige samhørigheten mellom oss på det menneskelige nivået, og da vil resten av våre forhold på det uorganiske, organiske og bevegelige nivået også oppnå balanse.

Fra del fire av Morgenleksjonen 1/5/2011, ”Peace in the World”

Kommentarer / Spørsmål