Det finnes ikke noe Israels land uten Israels folk

Dr. Michael Laitman   Torah, tredje mosebok, 25:1 – 25:5
Herren sa til Moses på Sinai-fjellet:  2 Tal til israelittene og si til dem: Når dere kommer inn i det landet jeg vil gi dere, skal landet holde sabbat for Herren.  3 I seks år skal du så til åkeren din, og i seks år skal du beskjære vinstokkene og samle inn grøden i landet.  4 Men i det sjuende året skal det være sabbat, et hvileår for landet, en sabbat for Herren. Da skal du verken så åkeren din eller beskjære vinstokkene.
5 Du skal ikke høste det som har vokst av seg selv etter forrige høst, og du skal ikke plukke druer på en ustelt vinstokk. Det skal være sabbatsår for landet.

Vi møter først begrepet «landet skal ha en fullstendig hvile, en sabbat for Herren» i den ukentlige delen av Torah, Ba’har, siden det ikke er noen sabbat for landet. Men når en nasjon som adlyder de spirituelle lovene bor i landet, begynner alt under denne nasjonen, en verden av den det uorganiske (landet), organiske, og levende, å tilegne seg   nasjonens egenskaper og effektene av dem.

Derfor er det ikke noe Israels land uten Israels folk. Når de samles på dette stedet, er det et tilsvarende fenomen med nasjonen Israel i Israels land. Lovene som fungerer i landet er en kopi av de spirituelle lovene i menneskene som bor i det.

Dette betyr at at tradisjonene til menneskene som bor der gjelder for deres miljø, og spesielt deres hviledag, sabbaten. Dette er ikke en ferie, en hviledag, men en dag full av innsats, en spesiell spirituell tilstand siden, svært spesielle korreksjoner blir utført på sabbaten som folk ikke kan gjøre på en hvilken som helst annen dag.

Når en persons spirituelle tilstander blir kopiert til de lavere nivåene av den uorganiske, organiske, og levende (eller deler av vår verden), forandrer alt seg og defineres annerledes. For eksempel, en uke, blir til et år. For landet er det et år med velstand, et spesielt år der vi har absolutt forbud om å arbeide i landet. Det er et år med Shmita.

I antikken ble dette budet overholdt i Israel mer enn 2000 år, fra før ødeleggelsen av tempelet. Avlinger av det sjette året var nok for de tre årene som fulgte, noe som syntes å ha en beroligende effekt på alle, «Ikke bekymre deg, du kommer til å ha nok avlinger for flere år, til du har en ny avling.»

Kommentar: Men det menneskelige sinn motsetter seg dette ordtaket: «Du må samle avlingene hvert år, hvordan kan jeg ta en pause ?!»

Svar: Vi snakker om den spirituelle tilstanden til en hel nasjon hvor lovene i vår verden ikke gjelder.
[155299]
Fra KabTV’s «Secrets of the Eternal Book» 13/8/14

 

Kommentarer / Spørsmål