Det framtidige supermarkedet

thumbs_Laitman_506_1Kommentar: I Danmark kaster man hvert årover 700 tonn med mat. Nå, for første gangen i historien, har det åpnet en ny type supermarked i København som selger matavfall: Mat utgått på dato, eller ødelagte innpakninger til en pris som er 30% – 50% lavere enn vanlig pris. Folk sier at dette er verdens framtid.

Svar: I hovedsak er alt vi forbruker i dag så syntetisk, lagd av plastikk, papir og tre, det er derfor uklart hvordan de kan ha en best før dato.

Du kan legge til noe i et produkt og ikke sette på en best før dato i det hele tatt, åpne en eske eller hermetikkboks noen år senere, og det holder seg like godt. Det vil ikke engang være bakterier eller virus i der fordi produktet er uspiselig for dem. Det er spiselig for mennesker, men ikke for dem. Jeg er sikker på at hvis vi ga dyr den maten vi spiser, vil de ikke røre halvparten.

Spørsmål: Tror du at disse supermarkedene vil vare lenge? Om ikke så lenge vil ikke disse produktene ha noen utløpsdato.

Svar: Jeg tror ikke disse supermarkedene har en framtid. Vi vil sannsynligvis “seire over” det menneskelige sinn og lagre alt uten noen best før dato. Hvis vi tar tomater, som engang ble dyrket under normale forhold, og tomater under dagens forhold, ville ikke fortidens tomater engang nådd supermarkedet, mens dagens tomater ligger i hylla i en måned og ingen ting skjer med dem. Så denne idéen er ikke lenger relevant i dag.

Spørsmål: Er systemet for å ta i bruk dette overskuddet relevant?

Svar: Selvfølgelig, for selv om det ikke finnes noen naturlige elementer i maten vår mer og det er konserveringsmidler og andre forskjellige tilsetningsstoffer, er vi fortsatt i live. Så hva betyr det egentlig hva maten vår inneholder eller ikke. Vi ser at mennesker lever av det og det er nok. I fortiden levde folk til de var 40 år og i dag lever de til de er 80.

Spørsmål: Hvordan ser du det fra et kabbalistisk perspektiv?

Svar: Jeg snakker fra det perspektivet, fordi hvis kroppen vår kan fordøye alt dette i dag og eksistere, finnes det ikke noe grunn til å klage og forlange det vi hadde for 40 år siden. 40 år siden hadde vi ikke de medisiner vi har i dag, og mennesker levde til de var 40. Mens i dag svelger de piller og lever til de er 80.

Det er det samme med maten vår. Før hentet vi friske tomater direkte fra hagen til tallerken fordi den ville allerede begynt å råtne den neste dagen. Mens i dag ser tomatene vakre ut selv etter en måned, de blir transportert med fly til land over hele verden. Det er ikke noe vi kan gjøre her, dette er vår utvikling.

Fra KabTV’s “Nyheter med Michael Laitman” 2/28/16

Kommentarer / Spørsmål