Det viktigste er å ikke gi opp

Spørsmål: Om jeg hele tiden tenker på hvordan jeg kan oppnå samhold med vennene mens jeg leser boken Zohar, vil det på et visst punkt bli som et ”mantra” som bare gjentar seg selv og jeg vil ikke føle den sanne intensjonen inni meg. Skal jeg fortsette slik likevel?

Svar: Du har helt rett i at din intensjon ikke er sann. Vi lever tross alt innenfor ønsket om nytelse, og det ligger i vår natur. Vi må ikke lyve for oss selv, og tenke at vi allerede er engler som svever oppi skyene.

Fra vår nåværende tilstand prøver jeg likevel å gjøre alt som står i min makt for å oppnå noe som heter den givende egenskapen, som det står skrevet: ”Vi skal gjøre og vi skal høre”. Du bør se for deg denne egenskapen så mye som du bare klarer. Ved å gjøre en innsats vil du vokse som et barn som ønsker å lære av de voksne, og som prøver alt han kan. Det er slik vi alltid vil lære og vokse.

Fra del to av Morgenleksjonen 29/12/10, The Zohar

Kommentarer / Spørsmål