Ekte udødelighet

Spørsmål: Så snart mennesket løfter seg over alle sine materielle interesser og knytter seg opp til den øvre naturen, skaperen, er det da slik at fysisk død ikke lenger har noen betydning for han?

Svar: Det er riktig. Når jeg spurte min egen lærer om dette da jeg var ny som student, sa han at et menneske som studerer kabbala må oppnå en tilstand der han begynner å behandle livet til sin fysiske kropp som en skjorte: Det er som om han tar av seg en skitten skjorte når dagen er omme, legger den i skittentøykurven, og neste morgen tar på seg en ny. Kroppen vår er nettopp slik.

Dette er ekte saker. De kommer fra studiet av ”jeget”, når jeg trer ut av oppfattelsen av livet mitt innenfor mine fysiske ønsker. Akkurat nå lever vi for våre fysiske kropper! Om jeg løfter meg over denne følelsen og knytter meg til den øvre virkeligheten over den, begynner jeg umiddelbart å føle livets evige flyt.

Fra leksjon i Roma 20/05/2011

Kommentarer / Spørsmål