En bonus som ikke kan beregnes!

Spørsmål: Hvorfor klarer enkelte grupper å sørge for vennene med sterk støtte og beskytte dem fra ekstern innflytelse, mens andre grupper har vanskelig for å gjøre det? Hva bør vi fokusere på for å styrke gruppen?

Svar: Det er hovedsakelig rutinen som kveler oss. Vi liker å beregne hvor mye vi har tjent ved dagens slutt, når vi går hjem fra jobb. Vi er nødt til å forstå hva den totale bonusen vår er, om vi kan tilføye ting og være lykkelige selv om vi ikke ser noen bonus i mottakerbeholderne våre.

Jeg kan uansett sette pris på bonusen jeg fikk, jobben som ble utført og dagens innsats. Jeg fikk ikke noen fysisk bonus, men jeg hjalp til med å korrigere verden – og via det hjalp jeg skaperen. Det er denne bonusen jeg hele tiden må sette pris på og her er det omgivelsen må støtte meg.

Dersom man ikke skjønner at man trenger en sterk gruppe for dette og ikke krever å få støtte fra den, er man ikke istand til å avansere siden man ikke har noe drivstoff.

Vi bør grunnlegge omgivelsen med våre kollektive krefter og ikke vente på at noen andre skal gjøre det for oss. Vi er heldige som har muligheten til å studere, til å ha bøker, den rette intensjonen og en lærer. Vi må benytte oss av alt dette så raskt som mulig!

Fra første del av den daglige kabbalaleksjonen, 30/5/13, Writings of Rabash

 

 

Kommentarer / Spørsmål