En kontrast som avslører det sanne bilde av verden

Toraen, Exodus, 20:14 “Du skal ikke begjære din nestes hus, du skal ikke begjære din nestes hustru eller hans tjener eller hans tjenestepike eller hans okse eller esel, eller noe annet som hører din neste til.»

Et hus, kone, tjener, okse eller et esel er alle en persons største begjær som gradvis kobles i ham. Begynner fra den mest eksterne beholder til de mest indre ønsker.

«Du skal ikke begjære,» betyr at du må jobbe med dine ønsker om å gi, og ikke for deg selv.

Hvis det inntil nå har handlet om hva du har og hvordan du bør jobbe med det, handler det nå om hva den andre har, og hva du ikke kan bruke.

Å bruke betyr å «ville ha.» Det er ikke bare «Du skal ikke begjære» i betydningen «Ikke ta» men faktisk å ikke begjære, slik at du ikke vil føle den minste misunnelse mot den andre. Da begynner du å forstå at hvis du forholder deg til ham, vil du ikke engang se hans bilde.

Vanligvis ser du noe bra og noe dårlig i en person og misunner han litt etc. Du kan ikke se han som han faktisk er: du ser han i forhold til deg, enten for det bedre eller verre på en eller annen måte. Hvis du ikke ser på han gjennom prisme av misunnelse etc, vil du ikke se hans bilde.

Han vil aldri bli vist til deg, da vår sub-base er som en kompakt plate som er lys-sensitiv. Som befinner seg bak kameralinsen som fanger bildet, endrer det til elektriske signaler og overfører det til kontroll, så vår sub-base oppfatter alt kun i forhold til oss: til hvilken grad det ser bedre eller verre ut med tanke på mitt ego.

Hvis jeg kvitter meg med det i forhold til meg selv, vil jeg ikke se deg, du forsvinner fra mitt syn. Hva skjer? Det viser seg at verden ikke finnes. Jeg ser kun et absolutt vakuum.

Dette betyr at den korrigerte tilstanden tilsier en mangel på misunnelse i meg og alle de andre tilstandene i henhold til andre mennesker og menneskeheten. I så tilfelle begynner jeg å forstå at det ikke finnes noen og at alt forsvinner. Da må jeg finne en helt ny egenskap som vil tillate meg å se hva som eksisterer.Det viser seg at hvis mitt ego blir nullstilt, blir hele bilde av verden nullstilt, og verden eksistere ikke. Så hva eksisterer? Det finnes ikke noe annet enn egenskapen å gi.

Men hvordan kan jeg oppfatte det? Jeg begynner å endre meg selv i henhold til giver-egenskapen, og til samme grad jeg ikke er kompatibel med den, begynner jeg å se forskjellen og vice versa: til den grad jeg er kompatibel med den, begynner jeg å føle denne egenskapen da en kontrast har blitt skapt.

Det viser seg at den delen av verden jeg ikke er kompatibel med giveregenskapen er i mellomtiden fortsatt meg, og den delen av verden jeg er kompatibel med givergenskapen er skaperen. Da vises jeg og skaperen og det er ingen andre enn oss.

Når jeg gradvis oppnår full korreksjon er det som om jeg forsvinner, og kun min følelse av en unik skaper gjenstår. Da kommer jeg til erkjennelsen at «Det finnes ingen andre en Ham.»

Fra KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 3/04/13

 

Kommentarer / Spørsmål