En ny lek

Spørsmål: Du sier vi må forestille oss at vi befinner oss i en korrigert tilstand. Hvordan kan jeg være sikker på at jeg forestiller meg den riktig?

Svar: Det er umulig å forestille seg en korrekt tilstand. Lyset vil gradvis skape dette bildet for oss. Det kan bare gjøres av lyset!

Våre forsøk minner om et barn som hårdnakket prøver å gjøre noe – og selv om han ikke er istand til å fullføre oppgaven, fortsetter han sine forsøk. Dere har alle sett staheten til et barn som leker, eller forsøker å utføre noe. Som resultat oppnår han spenning, tanker og erfaring – og slik blir han til en voksen med erfaring. Det er den eneste måten det kan skje.

Vi oppdager ingenting nytt her. Vi tyr til det samme lyset vi gjorde da vi var små barn som prøvde å bli voksne. Vi anvender de samme prinsippene som finnes i naturen. Det er nøyaktig den samme loven – og det eksisterer ingen annen.

Du gjør dine forsøk. Du bygger med byggeklosser, men de faller sammen. Du prøver å montere en konstruksjon, men du klarer det ikke. Du tar affære, du hopper og løper rundt omkring som en liten apekatt. Innsatsen din fremkaller derimot det øvre lyset, naturens skjulte kraft, som står ansvarlig for din utvikling.

Denne kraften utviklet oss på det animale nivået – og vi ble voksne. Akkurat nå leker vi bevisst at vi er på neste nivå, for at den samme kraften skal utvikle oss og heve oss til det nivået. Uansett hva det er du leker, det er det du blir. Slik fungerer det.

I dag leker vi leken «Bli lik skaperen». Fortsetter vi denne leken, vil vi lykkes! Mennesker utvikles gjennom lek. Du må forestille deg at du allerede er der. Forestill deg at du er voksen; det er det aller viktigste. Kanskje du spør deg selv: «Hva vil det si å heve seg til neste nivå? Det er tross alt det vi ønsker å oppnå.» Så kom igjen! Realiser ønsket ditt! Fantaser om hva det innebærer og lek denne leken. Men baser det på den kunnskapen du har tilegnet deg.

Du leser massevis av artikler og lytter til leksjonene. Hva er betydningen av det øvre nivået, giveregenskap, over egoismen, en skjerm, Reshimot, Partzufim, Hassadims lys, Hochmas lys osv? Hvordan kan overgangen realiseres? Prøv konstant å forestille deg at du befinner deg der – da vil du lykkes! Hele naturen fungerer ifølge dette prinsippet. Sammenlikner du det med et barns utvikling, trenger du ikke å tilføye noe annet.

Fra Vilnius Kongressen, 23/3/12, Workshop 1

Kommentarer / Spørsmål