Hvem som helst kan forårsake lykke for alle

Bortsett fra personlige informative gener (Reshimot) som påvirker et individs indre tilstand, finnes en annen faktor med stor betydning. Det er generell vekkelse ovenfra (Etaaruta DeLaila), som kalles «ukedager», «Shabbatot» (lørdager) og «helligdager» – som alle markerer permanente, relative opp og nedturer.

Det finnes «sekunder», «minutter», «timer», «dager», «netter», «spesielle ukedager», «ekstraordinære månedsdager», «spesiell måned i året», og «skuddår» – alt innenfor hverandre. De spiller en enormt stor rolle i livene våre, siden metoden vår innbefatter disse tilstandene.

Selv den minste tilstanden inneholder alle andre, som et holografisk bilde. Vi er forbundet med et spesielt lys som skinner for oss og på den måten endrer det omsluttende lyset, slik at vi får ulike typer av det omsluttende lyset på forskjellige dager – selv om vi fortsetter på samme innsatsnivå.

Arbeidet vårt er uendret, men det fakta at det er mandag gjør at det omsluttende lyset er ulikt det lyset vi hadde på søndag. Samtidig endrer vi arbeidet vårt «nedenfra». Forutsetningen «ovenfra» endres også, for å møte vårt arbeid og likestille det med de ytre forutsetningene som kalles «virkeligheten, et år, en sjel».

Dette gjelder særskilt for ulike tidsavsnitt som «sekunder», «minutter» osv, fordi det fører oss i samsvar med dem. Vekkelsen ovenfra er til stor hjelp for oss. Endringer i de øvre virkelighetene skjer uavbrudt, hvert eneste sekund. Det forsyner oss med et ekstra sett endringer som forkorter veien til den spirituelle virkeligheten for oss.

Systemet er laget på en overlegent smart måte. Samtidig med vår personlige vekst korrigerer vi hele systemet i en stor skala, fordi vekkelse ovenfra skaper en usedvanlig tilstand i oss. Slik skjer det, at grunnet en mikroskopisk endring vi oppnår – påvirker vi hele systemet og forbedrer andre menneskers tilstand ved å bringe dem tonnevis av glede.

Fra tredje delen av den daglige kabbalaleksjonen, 17/4/12, «The Study of the Ten Sefirot»

Kommentarer / Spørsmål