En tsunami i de dypeste delene av sjelen vår

Spørsmål: Hva bør vår holdning til naturkatastrofene og de andre problemene som vi opplever rundt oss være?

Svar: Vi lever i en spesiell tid der vårt egoistiske ønske begynner å vise oss vår ubalanse med naturen på alle nivåer.

Det laveste nivået i naturen er det uorganiske nivået, der vi nå avdekker vår ubalanse og disharmoni med den generelle naturen. Det samme gjelder følgende nivåer: de organiske og bevegelige nivåene i naturen. Vi har bare ikke lagt merke til det ennå.

Vi befinner oss i en forferdelig krise, en ”samlivskrise” med en engel som kalles ”Domem” (uorganisk), i tillegg til en engel som kalles ”Tzomeah” (organisk) og en engel som kalles ”Hai” (bevegelig). Alle disse naturens former opplever en enorm mangel på kommunikasjon med menneskene og er i opposisjon til oss. Det er vår plikt å korrigere dem, siden det kun er mennesket som kan korrigere hele resten av naturen ved å korrigere seg selv.

Katastrofene vi ser rundt oss er derfor vårt eget speilbilde. Alt ansvaret ligger på oss. Det er ikke noen bistand å hente fra de uorganiske, organiske eller bevegelige nivåene i verden. De opplever oppturene og nedturene sammen med mennesket.

Gjennom problemene på de uorganiske, organiske og bevegelige nivåene i naturen som omslutter oss, kan vi se hvor ukorrigerte vi er. Alle disse katastrofene er et speilbilde eller en demonstrasjon på våre egne feil, for ikke å snakke om det ”kommuniserende” nivået i naturen – det menneskelige samfunnet. Se bare på hva som skjer i verden.

Vi har muligheten til å organisere livene våre på denne jord som et ekte paradis for oss selv, men hva gjør vi i stedet? Om det kom besøk fra det ytre rom som skulle se på hva vi holdt på med på vår planet, ville de trodd at vi er helt sprø. Hvor er våre menneskelige sinn og følelser? Er det virkelig slik et tenkende, intelligent menneske organiserer livet sitt? Bare en som er helt gal eller som hater seg selv vil kunne gjøre noe slikt.

Det vil si at vi akkurat nå gradvis avdekker vår indre, sanne tilstand. Kun gjennom den indre korreksjonen vil vi oppnå balanse med den eksterne verden.

Fra første del av Morgenleksjonen 13/03/2011

Kommentarer / Spørsmål