Et sted for avdekkelse av skaperen

Dr. Michael LaitmanSpørsmål:
(Torah, 2. Mosebok, Truma, 25:10) Det sier: «De skal lage en ark av akasietre, halvtredje alen lang…» Hvordan kan skissene være så nøyaktige? Hva er gullet i gullkronen utenfor tempelet laget av?

Svar: Dette omtaler de ti hoved-Sefirot som alle har sine egne ti Sefirot og deretter har hver av dem nye ti Sefirot osv. Det handler om hvordan de er delt inn i visse kvalifikasjoner og oppklaringer og kombinasjonen av forbindelsen mellom dem.

Fortsatt har vi den uorganiske, den organiske, den dyriske naturen og mennesket – alle komponentene som tar del i å ligne skaperen. Hver del er nødt til å bestå av sine hovedegenskaper. En prest må for eksempel være gift. Spesielle dyr må være kosher, som vil si at de må ha kløvde hover og tygge drøv.

Hvorfor er arken laget av akasietre eller libanesisk sedertre og hvorfor dekkes den med gull, sølv og kobber? Fordi disse spesifikke materiene finnes i naturen i naturlig form og ikke trenger å foredles, eller å lages kunstig.

De blir brukt i en spesiell kombinasjon, der de skaper den ene eller den andre formen. Det er fordi du ikke simpelten tar en spesiell egenskap, men snarere må endre den og gi den en viss form ved handling. Et smålig og irritabelt menneske blir, for eksempel, raus og hyggelig. Det betyr at vi må samle opp alle egenskapene riktig, siden hver av dem må kombineres på rett måte med andre egenskaper. Følgelig dannes stedet for avdekkelse av skaperen.

Fra KabTV`s «Secrets of the Eternal Book», 29/7/13

Kommentarer / Spørsmål