Fantasier og virkelighet, del 2

thumbs_laitman_219_04Den verden vi ser foran oss er ikke en ekstern virkelighet, men en slags 3D film. Vi tror at vi ser folk, men faktisk ser vi våre egne kvaliteter som angivelig eksisterer utenfor oss.

Spørsmål: Hvordan går det da ann at to forskjellige personer ser på en tredje person og ser det samme?

Svar: Selvfølgelig ser vi ikke det samme. Vi kan ikke engang sammenligne det vi ser og vurdere hva den andre personen føler. Vi har bare en avtale om å kalle dette bilde vår verden. Vi kan til og med diskutere noens kvaliteter, våre oppfatninger er tross alt forskjellige.

Vi ser alle den samme illusoriske virkeligheten som vi forestiller oss, hvor alle som en ser gjennom sine 3D-briller.

Spørsmål: Hvorfor ser vi den samme virkeligheten?

Svar: Fordi den virkeligheten vi oppfatter må være innprentet i våre fem sanser: syn, hørsel, lukt, smak og berøring. Det er et matriks der alle er i stand til å se på verden, og det er derfor vi bare oppfatter visse kvaliteter. Men alle tolker og oppfatter dem i henhold til sin karakter.

Det kan kun være en virkelighet, den øvre kraft kalt skaperen (naturen), som vi alle må avdekke. Han er den sanne og eneste eksisterende virkelighet. Alt annet er en illusjon, inkludert oss og hele hele denne verden, som kalles en imaginær verden i kabbala.

Det virker for meg at det er jeg og alt det jeg kan forestille meg: alle andre former og milliarder av mennesker, jorden, vår galakse og universet. Men alt dette eksistere kun i min fantasi.

Moderne teknologi er i stand til å produsere briller som maler holografiske bilder og gir en person inntrykk av et en kopp kaffe står foran ham, mens koppen faktisk ikke eksisterer.

Selv om vi ikke bruker slike briller i øyeblikket, ble vi født med andre briller. De er lokalisert i hodene våre, og det er derfor vi alltid oppfatter den imaginære virkeligheten. Vi kan ikke ta dem av da de er implantert i oss fra fødsel av.

Det betyr at selv uten å sette på 3D-brillene, befinner vi oss likevel innenfor 3D-illusjonen. Hele verden er en illusjon vi forestiller oss fra det øyeblikket vi blir født.

Fra TV Programmet “A New Life,” No. 787, 11/01/2016

Kommentarer / Spørsmål