Finn din virkelighet i løpet av et øyeblikk

Spørsmål: Vil alle mennesker som kommer til kabbalakongressen føle glede?

Svar: Vi inviterer alle. Hvem som helst kan komme og være sammen med oss. Det er mennesker som har deltatt i denne prosessen gjennom femten år, og de har allerede oppnådd høyere nivåer. Det er likevel mennesker som er helt nye, og kanskje de ikke en gang vet hvorfor de kom.

Jeg er veldig glad på deres vegne, og misunner dem. De kan så å si ”finne sin egen virkelighet i løpet av et øyeblikk”. De kan komme og være sammen med de andre, akkurat som et barn som er født på 2000-tallet som får alt som vår sivilisasjon har forberedt for han de siste to tusen årene, og vil være klare for å nyte det. Hvorfor er det slik? Det er fordi han ble født nettopp nå, og det er hans rett.

Det samme gjelder mennesker som befinner seg på kongressen for første gang. De forstår ingenting, men siden vi har forberedt hele infrastrukturen for dem, lagt fram alle de nødvendige betingelsene og etablert et samhold mellom oss, knytter de seg til oss som nyfødte barn selv om de ikke forstår hva som skjer, men de tar imot alle fordelene likevel.

Det er derfor jeg er glad på deres vegne og misunner dem. Jeg måtte gjøre en enorm innsats, svette og lide før til jeg oppnådde noe som helst, og jeg ser hvor lett det er for et nytt menneske å tre inn i denne prosessen nå og forstå den. Hvor kommer denne forståelsen fra? Den kommer ut i fra løse luften, bare på grunn av at han knytter seg til de andre.

Fra Kabbalah for Beginners, ”Happiness” 28/10/10

Kommentarer / Spørsmål