Flaskehalsen

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Hvordan finner vi rett balanse mellom studie, disseminasjon og dagliglivet med familie og jobb?

Svar: Vi føler press fra alle retninger. Familien krever at vi bruker all vår tid der og jobben krever at vi stiller opp og gir vårt beste. Men vi må alltid velge hva som er mest viktig.

Alt dreier seg om viktighet. Noen kan ofre mer tid på studie og disseminasjon, andre har mindre tid. Det finnes de som mener at de ikke er ansvarlige for noe, og andre som gjør hva de kan for å utvikle seg spirituelt fordi de ellers ikke finner noen mening med livet. En ting er avhengig av en annen, av hvor viktig den spirituelle utviklingen er for gruppen.

Vi lever i en meget spesiell tid og det ser vi når vi ser hvordan verden utvikler seg, forandringer i den, klimaendringer iberegnet. Så vi er nødt til å vurdere hvordan vi tar avgjørelser og ta i betraktning hvor avhengig verden er av oss.

The Bottleneck

Det er vår feil, hvis vi ikke klarer å formidle endrende lys til verden. Dette er jødenes og Israels oppdrag. Israel betyr Yashar-El (direkte til skaperen) og er en form for adapter. Hvis vi ikke formidler det øvre lyset nedover hele verden, har vi laget et problem.

Vi er nødt til å være adapteren, eller til og med forsterkeren til dette lyset med den gode jobben vi gjør. Dessuten må vi arrangere det riktig ved å få det til å flyte ut over verden gjennom oss, som gjennom en trakt, slik at det blir mykt og glatt og har riktig vinkel. Adapteren vår er temmelig komplisert og består av ti Sefirot.

Hvis vi derimot ikke gjør alt dette og hvis vi ikke klarer å tilpasse lyset riktig, da kan vi ikke tilkoble og tilpasse skapningene, hele verden, til skaperen. Vi må først korrigere oss selv og det er derfor vi føler presset. Verden legger stort, negativt press på oss i form av hat og antisemitisme.

Presset kommer også ovenfra, siden vi er som en flaskehals som lyset og overfloden må renne gjennom og over de som er nedenfor. Vi befinner oss altså i en spesiell tid og har anledning til å avansere seriøst. Eller vi kan tape alt…

(132073)

Fra andre del av den daglige kabbalaleksjonen, 3/4/14, Spørsmål og svar med dr. Michael Laitman

Kommentarer / Spørsmål