Forstå ved første forsøk

Spørsmål: Hvordan overfører vi et åpnere syn på virkeligheten til et annet menneske slik at han skal kunne se at det finnes noe annet der ute, noe som er utenfor hans vanlige perspektiv?

Svar: Før mennesket har utviklet seg til et visst nivå og forsøkt alle slags filosofier og metoder som kommer ut i fra hans medfødte egoisme, er det ingenting du kan gjøre. Kort sagt kan vi si at han først må komme til en tilstand av dyp skuffelse og manglende tilfredsstillelse av den verden han lever i.

  1. Først oppdager jeg at jeg ikke føler meg bra. Dette er et obligatorisk nivå.
  2. Deretter må jeg helt tydelig føle at det ikke blir bedre.
  3. Det viktigste av alt er at jeg må forstå at årsaken til all ondskapen er min egen egoisme.
  4. Derfor vil alle mine handlinger kun gjøre ting verre for meg, slik det står skrevet: ”Sitt og ikke gjør noen ting – det er best”. Det er best om du holder din munn lukket og ikke beveger deg, siden alle bevegelser som du foretar deg kommer fra din egen egoisme og fører til mer ondskap i verden.
  5. Deretter vil mennesket begynne å se seg om etter en løsning, og hvordan man kan leve videre. Slike vurderinger må omfatte alle de tidligere erfaringene som han har gjort seg på veien, slik som religion, filosofi og vitenskap. Selv vitenskapen har tross alt utviklet seg på en egoistisk måte, og den vil ikke hjelpe oss med å ta steget ut av den fysiske virkeligheten. Derfor må vi undersøke alt dette, og ta en avgjørelse på at ingenting vil klare å løse det.
  6. Til slutt vil vi kanskje være villige til å vurdere kabbalistenes råd.

Så lang er veien som helt klart krever eksistensen av et system der man kan spre informasjon om kabbala. Vi vil ellers aldri få se at menneskeheten kommer til dette utviklingsstadiet og oppnår positive resultater. Man kan lure på:

  • Hvor mange ganger må mennesket føle smerte før man bestemmer seg for at man ikke vil fortsette slik lenger?
  • Hvor mange ganger er det meningen at man skal si at man ikke ønsker å lide mer, før man til slutt innrømmer at man er nødt til å endre på noe?
  • Hvor mange ganger må man forstå at noe må gjøres med dette?

For å oppnå resultater, må vi derfor gå gjennom mange handlinger som vil påføre oss problemer, smerte og lidelse.

Fra del fire av Morgenleksjonen 10/01/2011, ”The Wisdom of Kabbalah and Philosophy”

Kommentarer / Spørsmål