Hvor er den øvre verdenen?

thumbs_laitman_944Spørsmål: Våre liv er så primitive: arbeidsmiljøet, vi går hjem, spiser middag, du sovner, du våkner opp om morgenen og går tilbake til arbeidet. Og du snakker om en slags «øvre verden»!

Jeg vil gjerne se det, men når jeg ser opp, ser jeg bare taket. Er det mulig å endre noe i livet mitt? Hvor er denne øvre verdenen?

Svar: Når man snakker om den øvre verdenen, som ligger ovenfor vår  ikke- kabbalaverden, så mener vi ikke vanlig ting som ligger høyere, et tak, eller stjerner på himmelen, men indre og høyere menneskelige egenskaper. Noen ganger sier vi: «For en høy person, han rager over alle», men her snakker vi ikke om en persons høyde målt i cm. Napoleon var en og en halv meter høy, men han var samtidig en stor personlighet. Så det er nødvendig å først avklare hva «lav» og «høy» betyr.

«Høyere» betyr i Kabbalah, «høyere» i henhold til egenskapene. Høyere egenskaper er å gi kjærlighet, tilkobling, og enhet. Og hvis vi sier at en person er lav og mindreverdig, refererer vi til hans dystre egenskaper, ikke høyde.

Så vi kaller den åndelige verden den øvre verden, fordi kjærlighet og enhet bor der. Og å nærme seg det, er mulig takket være nettopp tilkobling og samhold.

Hvorfor kan vi ikke føle Skaperen? Fordi det ikke er noen enhet mellom oss. Hvis vi ønsker å føle kraften som omgir, omslutter, og omfatter hele skaperverket i det, trenger vi å koble oss til hverandre, og å bli som en.

Kabbala sier at selv ti personer, hvis de kobler seg til hverandre og forenes til én, så vil de føle den øvre kraften, den øvre verdenen. Det er denne forbindelsen i særdelsehet vi prøver å implementere i kabbalistiske grupper.

Og dette er essensen i metoden som er beskrevet i de originale bøkene av kabbalah, som Booken  Zohar og de ​​originale bøker av Ari og Baal HaSulam.

[166657]

 

Kommentarer / Spørsmål