Lykkelig mor til 7 milliarder babyer

Spørsmål: Om jeg tar imot andres ønsker som mine egne, betyr ikke det at jeg også tar imot alle lidelsene til hele menneskeheten sammen med nytelsene? Jeg gjør jo dette for å oppnå overjordisk nytelse, men hvorfor trenger jeg ekstra lidelse?

Svar: Du vil ikke ta imot all lidelsen til alle andre, men ønskene deres. Hvordan kan du nyte å oppfylle andres ønsker om de ikke er tomme først? Du er nødt til å føle tomheten deres.

Det føles helt klart ikke godt å ha tomme ønsker, men om du tar dem til deg med den hensikt at du skal tilfredsstille dem, vil du være glad for at de er tomme! Det betyr at du har en mulighet til å fylle dem! Det er som en mor som er glad for at hun forberedte så mye mat, fordi hennes sultne barn spiser så godt.

Derfor finnes det ingen lidelse her, men kun nytelse! Det er som om det står et godt måltid foran deg, og du opparbeider deg god appetitt før måltidet. Dette er tross alt den eneste tingen du mangler for å kunne ta imot den.

Lyset er i hvileposisjon, og vi befinner oss i et hav av lys. Jo mer du tar imot fra andre tomme beholdere eller ønsker, jo mer vil du klare å fylle dem med lys og all den nytelsen vil bli din! Dette lærer vitenskapen om kabbala oss, siden det er ”kunnskapen om å ta imot” eller nytelse.

Du er som en mor som har 7 milliarder sultne barn, og du har nok melk til dem alle – hele det uendelige lyset. Kan du tenke deg hvilken nytelse det er?

Fra del fire av Morgenleksjonen 17/12/10, «The Freedom»

Kommentarer / Spørsmål