Modning fra en naiv engel til Adam

Dr. Michael LaitmanBaal HaSulam, «Matan Torah (overrekkelsen av Torah)», artikkel 15: Nå forstår vi Hillel Hanasis ord til proselytten, at essensen i Torah er «Elsk din neste som deg selv,» og de øvrige 612 Mitzvot (regler) er simpelthen tolkninger av det.

Og til og med Mitzvot som er mellom mennesker og Gud anses som en kvalifikasjon for den regelen, som er det endelige målet for Torah og Mitzvot, slik de vise sier det, «Torah og Mitzvot ble bare gitt for å rense Israel.»

Korreksjonen består av rekonstruering av den knuste mottakeren og forvandling av all avvisning mellom de knuste delene for å gjenopprette koblingen mellom dem. Da vil intensiteten av kontakt mellom de knuste delene vokse seg 613 ganger sterkere enn den var tidligere og mottakeren blir istand til å avdekke skaperen detaljert i all sin dybde.

Den dagen Adam skaptes som en engel, hadde han ingen innsikt i noe; hverken godt eller ondt. Men gjennom oppdagelsen av den store egoismen mellom alle delene sine, gjennom å transformere dem til å koble seg sammen, fikk han dyp forståelse av skaperen, lyset, giveren, den øvre, og oppnådde tilslutning  med ham. Gevinsten, sammenlignet med den opprinnelige tilstanden, er modning og tilslutning med skaperen.

(135865)

Fra andre del av den daglige kabbalaleksjonen, 25/5/14, Writings of Baal HaSulam

Kommentarer / Spørsmål