Når arbeid er nytelse

Spørsmål: Når forstår mennesket fullt ut at kun skaperen kan hjelpe han, og at denne hjelpen kun forholder seg til gruppen?

Svar: Dette skjer på det siste nivået før man trer ut av eksil. Kun da vil en ekte bønn, et ekte behov komme for dagen. Dette steget kommer også gjennom flere nivåer: flukten, kryssingen av Rødehavet, fjellet av hat (Sinai), bønnene og til slutt fortvilelsen. Dette inneholder mange ting.

Vi spør oss stadig: ”Når vil arbeidet endelig ta slutt, og skaperen bli avdekket?” Dette er riktig. Han vil bli avdekket, men det vil følge mer arbeid med dette. Mennesket vil likevel se på dette som et eventyr, med glede, siden du elsker noen og får muligheten til å gjøre en innsats for dine kjæres skyld. Du nyter det faktum at du gjør noe for dem.

Når du jobber for selvtilfredsstillelse, gjør du en innsats for å kunne nyte fruktene av den etterpå. Om du kunne smake nytelse uten å jobbe, ville det være det beste. Det er ikke slik når du gjør ting på grunn av kjærlighet for andre. Da vil innsatsen i seg selv gi nytelse. Når du jobber, får du også belønning.

Prøv å gjøre noe for noen som du elsker, for eksempel din sønn. Uansett hvilke krefter som kreves, vil du føle det mye sterkere når du gjør en innsats for det. Om du kun gir en gave til barnet ditt og ser hvor glad det ble, vil du ikke nyte de. Når du elsker, er det innsatsen som gjør at alt er verdt det.

Fra første del av Morgenleksjonen 9/1/11, ”What Are the Powers Which Are Needed for the Work”

Kommentarer / Spørsmål