Samhold vil redde menneskeheten

Kronikk: (Vyacheslav Ivanov, professor ved University of California, Los Angeles, Moskvas statlige Lomonosov universitet og medlem av Det russiske forskningsakademiet, fra mn.ru): “Jeg er for et overordnet verdensstyre. Jeg ble invitert av FN som én av ekspertene.

“Vi kaller oss selv Triglav internationale samfunn. …Det omfatter mennesker fra mange ulike land: professorer, politikere og teknologiske eksperter. Vi prøver å overbevise mennesker om at vi må knytte oss sammen. Dette betyr selvsagt ikke at vi bokstavelig talt skal skape en verdensregjering . Vi trenger likevel en slags verdensunion som kan ta hånd om de viktigste sakene gjennom samarbeid.

“Jeg tror at menneskeheten utvikler seg i henhold til meningsfulle lover. Derfor vil vi bevege oss mot en virkelig union, noe som betyr at alle de forferdelige konfliktene som sprer seg over hele verden vil bli ubetydelige og små sammenlignet med disse store oppgavene. Disse målene er alles ansvar – alle mennesker kan bli drept. For ikke å bli utryddet må vi til slutt etablere en felles handlingsstruktur.

“Dette vil etter min mening bli hovedprioritering de neste tiårene. Det finnes ikke noe annet sted vi kan rømme til. Alternativene er skremmende.

“Å redde menneskeheten må være det viktigste. Siden universet har brukt så mange krefter på å skape oss, så tror jeg fremdeles at det er lite sannsynlig at det tillater oss å ødelegge oss selv.”

Kommentarer / Spørsmål