Spørsmål om valg av spirituell lærer og valg av partner

Spørsmål: Jeg har bestemt meg for å skrive til deg, og be deg om hjelp som en «haver» (venn). I løpet av de siste syv årene har jeg studert med BB og deltatt på flere kongresser. Omtrent like før den siste kongressen, dukket det plutselig opp en ny (kabbala-) «lærer» i livet mitt.

Jeg lytter både til deg og den andre læreren. Hvordan skal jeg og andre som befinner seg i samme situasjon (indre kamp) takle dette? Hvem skal jeg virkelig tro på? Hvem bør jeg velge? Begge «fenger» meg, selv om det muligens er på ulike «nivå». Kan du være så vennlig å hjelpe meg og andre som kanskje også opplever det samme?

Svar: Man bør studere der hjertet hører til. Derfor vil jeg råde deg til å lytte til deg selv, og bare deg selv. En ekte lærer er en som anvender de grunnleggende kildene for å lære deg å mestre kjærlighet og den givende egenskapen (intensjonen).

Spørsmål: Jeg har studert kabbala i omtrent fire år, og du har vært læreren min helt fra starten av. Nå planlegger jeg å gifte meg med en jente som jeg ble kjent med før jeg fant læren om kabbala. Hun er sufist og studerer hos en spirituell sufi-lærer.

Problemet er at vi allerede i begynnelsen hadde ulike oppfatninger: jeg var salafi-muslim og hun er sufi-muslim. Vår tro, våre kulturer og vår tankemåte er forskjellig. Det som har fått meg til å bli hos henne er den altruistiske holdningen hun har ovenfor andre mennesker.

Først tenkte jeg å gjøre det slutt, men så begynte jeg å arbeide med ulikhetene våre og innså hvor mye lidelse egoet mitt forårsaker. Så nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre: Å gifte meg med henne vil være det samme som å slakte egoismen min, men hva har jeg igjen for det? Kan du være så snill å hjelpe meg til å sortere tankene mine?

Svar: Jeg ville uansett bedt læreren min om hjelp.

Kommentarer / Spørsmål