Terrorangrep i Frankrike: Et forsøk på å ryste grunnvollene

laitman_432Det siste terrorangrepet i Frankrike markerer klart et problem som nå omslutter hele verden, men er spesielt akutt i Europa. Jeg har snakket om det i mange år. Men mens det påvirket bare jødene, valgte Europa å overså det. Angrep på jøder synes å være «berettiget».

På den annen side, når det kommer til selve grunnvollene i samfunnet, prinsippene til den franske republikken, så føler alle seg berørt. Det er grunnen til at millioner av mennesker «våknet opp» og gikk ut i gatene.

Friheten oppsto faktisk i Frankrike under revolusjonen: ytringsfrihet, og valgfrihet. Begge disse er kjennetegn på en fri person, grunnlaget for det franske samfunnet, som de er veldig stolte av.

Men frihet, som alle fenomener i verden, kan være todelt: det innbefatter både lykke og problemer. For eksempel har det ført til at andelen av den muslimske befolkningen i landet, ifølge noen estimeringer er nær 10% eller allerede har overskredet det.

Samtidig blir den muslimske sektoren stadig mer radikalisert og omfatter innfødte franske folk i sitt miljø. Noen av dem konverterer til islam og har koblinger til terrororganisasjoner, og noen drar til Midtøsten for å kjempe for ISIS.

Derfor er det naturlig at angrepet på avisen alvorlig skadet mennesker. Ytringsfriheten bor i hjertet til alle franskmenn, per definisjon har den høyere verdi og la grunnlaget for eksistens. Det resulterte i et slag som traff Frankrikes hjerte, på det mest sårbare, et meget viktig punkt for menneskene.

Selvfølgelig vil noen forsvare ytringsfriheten, mens andre vil kalle for restriksjoner som vil hindre latterliggjøring av visse verdier. Landet er i sjokktilstand, ikke bare på grunn av de mange ofrene – men også av angrepet på dets grunnvoller.
[151712]
Fra 25. Program «Like a Bundle of Reeds» 11/1/15

Kommentarer / Spørsmål