Tilby verden en løsning

Spørsmål: Millioner av mennesker over hele verden ønsker å utvikle seg spirituelt, men hva med de som ikke ønsker dette?

Svar: Alle lider og alle føler seg dårlige. Se bare hvor mye uro som stadig utvikler seg rundt om i verden. Er det ikke tydelig at vi står ovenfor mange problemer? Denne prosessen øker i en utrolig fart. Jeg fikk nylig et brev fra Spania der vanlige mennesker står overfor alvorlige problemer. Arbeidsledigheten er skyhøy.

Det er slik skaperen presser oss, og får alle til å vende seg mot han. Enten man vil eller ikke, begynner menneskene å spørre seg: ”Hva skal vi gjøre? Hvordan skal vi løse disse problemene?” For det første er det å unngå problemene selve nøkkelen. Om mennesket ikke har noe å spise eller ingen penger til å betale husleien med, om man mangler grunnleggende nødvendigheter, vil spiritualitet ha liten interesse for dem. Du kan likevel vise dem hva som er løsningen på problemene.

Les hva analytikerne skriver, let hvor du enn vil: I dag er det ingen som har løsningen på problemene som verden står overfor. Dette er i alle fall helt tydelig. De som fremdeles har makten, i tillegg til politiske kommentatorer, er fullstendig klar over at vi befinner oss i en blindgate. Ingen har mot til å stå fram og tilby en løsning på egenhånd. Det er veldig tydelig hvor urealitiske og upraktiske deres løsninger på problemet ville vært. I denne type situasjoner er det bare vi som tør å uttale oss, og vi må skynde oss å gjøre det.

Fra del fire av Morgenleksjonen 25/05/2011, ”Preface to the Wisdom of Kabbalah”

Kommentarer / Spørsmål