Trenger massene kabbala?

Spørsmål: Trenger vi fortelle 99% av befolkningen om kabbala. Hvis ja, hva vil  konsekvensen av dette bli?

Svar: Vi studerer kabbala fordi det gir oss mulighet til å løse våre problemer, ønsket om å være i forbindelse med skaperen, avdekke ham i enheten mellom oss i forhold til de lovene om samhold og likeverdighet mellom oss. Men når vi kommuniserer med de resterende 99% av befolkningen, snakker vi kun om de jordiske forbindelsene på et nivå der de har et ønske. Vi må alltid forholde oss til mennesker ifølge deres ønsker. Det er derfor vi ikke avslører noe fra kabbala, de er ikke tiltrukket og føler heller ikke behov for det, det bare frastøter dem.

Dette vil gradvis gå over. I det minste her i Israel hvor motstanden til kabbala er veldig sterk, skjer dette allerede ganske rakst. Folk begynner mer eller mindre å forstå at fra ett perspektiv er det kabbala og fra et annet er det gjensidig garanti, og fra et tredje perspektiv er det runde bord, og det hele går sammen. I dag, til tross for våre bekymringer, er publikum i stand til å akseptere den integrale metoden og den hverken skremmer eller frastøter dem.

Derfor vil de i fremtiden reagere avbalansert til det faktum at du studerer kabbala, så lenge det bare er for deg selv. Og det er sannelig kun for deg!

De har ikke dette ønsket, men det har du. Det er det første, og det andre er at de vil forstå at alt de ønsker å lære om vår verden, dens korreksjoner og om hvor enkelt det er å leve godt i denne verden, så viser det seg at alt kommer fra kabbala. Men innen den tid vil de ha modnet internt og vil derfor føle den globale tilkoblingen i verden til en slik grad at de også føler at kabbala kun snakker om dette, og det generelt sett ikke er noen religion og har ingenting å gjøre med jødedommen eller noe annet, det er simpelthen et studie av den samlede skapelsen. De vil lett akseptere dette. De vil ikke begynne å studere kabbala, men vil være glade for at det de gjør kommer fra en så gammel universell menneskelig vitenskap. Alt dette vil samle dem til et felles konsept.

Det var vanskelig for oss å forstå dette fordi vi søkte å oppnå noe høyere, den øvre verden og den øvre kraft. For dem vil det være enkelt, de vil innse det svært raskt.

Fra en diskusjon under et måltid i Toronto, 6/19/2012

 

 

 

 

Kommentarer / Spørsmål