Alle vil oppdage den øvre verdenen

laitman_214  Læren om kabbala er åpenbaringen av det øvre systemet som styrer oss.  Hvis vi avdekker dette systemet, kan vi få alle svarene gjennom det.  Det er bare gjennom den øvre verdenen vi kan lære om den nedre.

Vi forstår ikke alt som skjer med oss ​​i denne verden. Vi kan lese hva som står skrevet i mange bøker, men vi vet ikke hvorfor de sier det og hvor det kommer fra.

Derfor, i henhold til læren om kabbala, må en person først gjøre alt i sin makt for å oppnå det øvre systeet, den øvre verdenen, og fra den, vil han lære om den nedre. Deretter vil han forstå hva strukturen i vår verden er, den uorganiske, vegetative, animale, og menneskets natur, og hvordan de alle henger sammen, hva menneskets oppgave  i denne verden er, og spesielt oppgaven til  nasjonen Israel, osv.

Åpenbaringen av det øvre systemet foregår på to dimensjoner, i to retninger, som kalles den generelle og den individuelle. Den generelle dimensjonen, som Baal HaSulam sier, betyr at, til slutt, kommer alle mennesker i verden, uten unntak, til å oppnå det øvre systemet, stige til nivået av anerkjennelse, følelse, realisering og være sammensluttet med det, gå inn i det, og leve i det i helhet. Dette betyr at de vil oppnå den øvre spirituelle verdenen og oppnå en fullstendig, evig eksistens.

Spørsmål: Men folk flest er ikke så smarte.

Svar: Du trenger ikke å være smart for å oppnå det. Kabbala krever ingen spesielle evner fra mennesket, bare et ønske som man får når man begynner å studere denne læren. Det trekker en nærmere og nærmere ettersom en  ser i hvilken grad alt som skjer med en er knyttet til systemet av den øvre ledelsen.

Man ser hvordan det fungerer og hvor alt stammer fra. Dette vekker nysgjerrigheten. Det er som om jeg skulle sette på meg spesielle briller nå og kan se hvordan denne verden styres og hvordan trådene trekkes, hvordan folk flytter fra en side til en annen ettersom de tvinges til å utføre visse handlinger og hva utfallet av disse handlingene er. Jeg oppdager alt, meg selv nkludert.

Dette er grunnen til at folk finner kabbala så attraktiv, den er koblet til roten av ens sjel. Dette er grunnen til at hele menneskeheten blir nødt til å oppdage det øvre systemet og leve i det, som det står skrevet: «… for de skal alle kjenne meg, fra den minste av dem til den største av dem,» og «… for Mitt hus skal kalles et bønnens hus for alle folk. »

Slik vil alt som er relatert til den generelle utviklingen være ved slutten av utviklingen. I løpet av 6000 år med menneskelig evolusjon, vil alle mennesker på denne planeten oppnå åpenbaringen av det øvre systemet. Nå lever vi i år 5775, noe som betyr at i løpet av de neste 225 årene, må vi nå en tilstand der hvert menneske vil oppnå, kjenne, og oppdage hele det øvre systemet og gå inn i den med hele sin kropp og sjel, med alle sine sanser.

Det er imidlertid også individuell utvikling. Av dette henviser vi til det faktum at, før hele menneskeheten oppnår dette, er det spesielle mennesker som plutselig oppdager at de må avdekke det øvre systemet. Disse menneskene kommer til å studere kabbala og avdekke  hele den skjulte virkeligheten, og deretter leve i to verdener.
[157651]
Fra det israelske radioprogrammet 103FM, 15/2/15

 

Kommentarer / Spørsmål