En kjører for hele menneskeheten

Introduction of The Book of Zohar, artikkel ”The Donkey Driver”, avsnitt 74: Mennesket kjørte sine esler, det vil si at de ledet sine esler.

Rabbi Aba sa: ”La oss åpne dørene til Toraen, for nå er tiden kommet for at våre veier skal korrigeres”. ”Å kjøre” betyr å stikke, da dette er et alias for eselkjøreren siden han har for vane å stikke eslene med en nål slik at de skal gå fortere.

Hele skaperverket må ledes til oppnåelse med skaperen. Alt som skjer i virkeligheten, inkludert rotasjonen av ethvert atom, er kun bevegelser mot målet. Det finnes ingen andre handlinger i virkeligheten, enten de skjer med godkjenning fra de lavere eller uten.

Det er en spesiell kraft fra oven som driver oss mot dette målet, og den kalles ”eselkjøreren”. Om vi blir slik som vismennene som er beskrevet i boken Zohar, vil vi gå sammen med ”kjøreren” og han vil hjelpe oss på veien.

Om vi derimot ikke skulle ønske dette, vil den samme ”kjøreren” stikke våre ”esler”, våre ønsker om å få nytelse, med en skarp nål. Dette er hele lidelsen som verden opplever når den nekter å bevege seg framover mot målet på en bevisst måte, og med en forståelse av hva som skjer.

Fra del to av Morgenleksjonen 10/01/2011, ”Introduction of The book of Zohar”, artikkel ”The Donkey Driver”

Kommentarer / Spørsmål