Hva er jeg i denne filmen?

Spørsmål: Hvem er ”Jeg” og hvordan kan jeg distansere meg fra dette ”virkelighetsshowet”? Om alle mine tanker og følelser kun er en ”film”, hvor er jeg da?

Svar: Pr i dag klarer du ikke å distansere deg fra ”filmen” du ser fordi du er inni den selv, inni det rene ønsket om nytelse. Om du klarer å leve innenfor begge ønskene (ønsket om å nyte og ønsket om å gi), vil du kunne styre begge kreftene: kraften fra skaperen og kraften fra skapningen. Om lyset opplyser deg og skjenker deg sin givende egenskap, vil du klare å se forskjellen mellom deg og filmen.

I dag klarer du ikke å analysere din egen virkelighet fordi du kun har ett ønske: å ta imot nytelse. Du aner ikke om lyset påvirker deg eller ikke. Du er som en baby som ikke vet hvem som tar vare på han, eller hva som skjer rundt han. Babyen skriker fordi han kjenner en dårlig følelse, men han vet ikke en gang hvem han skriker til for å få hjelp.

Fra Kabbalah for Beginners, ”Perception of Reality”

Kommentarer / Spørsmål