Hva snakker Toraen om?

thumbs_laitman_527_05Spørsmål: Tok de hendelsene som beskrives i Torean virkelig plass i denne verden? I ett av dine programmer snakket du om at vi må gjennom hele historein om Torean inni oss selv.

Svar: Selvfølgelig! Alle ordene i Torean fant sted i denne verden fordi hver øvre spirituelle rot må utvikles å etterhvert berøre dens materielle gren.

Dette er grunnen til at vi gikk gjennom hele prosessen i denne verden: Adam HaRishon og alle andre generasjoner opp til Abraham og videre gjennom våre forfedre Isak og Jakob. Jakobs sønner og deretter senking til Egypt. Moshe, Aaron, stående på Mount Sinai, inngangen til landet Israel, erobringen av Israel, ødeleggelsen av det første og det andre tempelet etc…

Det vi har vært igjennom i denne verden er kun en side av bildet. Det viktigste er vår nåværende tilstand og hva hendelsene beskrevet i Toraen sier vi fortsatt må gå gjennom.

Toraen beskriver ikke historiske hendelser, snarer snakker den om hva vi skal korrigere etter Adam HaRishons synd. Som et resultat av vår korreksjon vil vi opnå den spirituelle verden som er evig og uendelig; den er her og nå, og så fort vi er enige om å gå gjennom prosessen av korreksjon, som det står skrevet: “Du skal se verden i løpet av livet ditt.”

Fra det israelske Radio programmet 103FM, 21/06/15

Kommentarer / Spørsmål