Kjærlighets metoden

thumbs_Laitman_524_01Spørsmål: I det siste har du tatt opp temaet kjærlighet for våre naboer og kjærlighet for skaperen. Når jeg hører du sier dette ønsker jeg umiddelbart å frakoble meg fra deg, selv om jeg har vært din faste student i mange år nå. Det er ikke det at jeg er likegyldig til dette emnet, men jeg føler meg rett og slett fiendtlig innstilt.

Svar: Du trodde at kabbala var en seriøs vitenskap med tegninger og formler. Som jeg har forklart og vil fortsette å forklare i mange år nå, er det vitenskapen om universet, en visdom om hvordan korrigere det onde. Men du antok aldri at denne kunnskapen også kan defineres som kjærlighet, dvs komplett forbindelse mellom alle deler av naturen, spesielt mennesker.

Jeg forstå deg veldig godt, da jeg hadde lignende tanker i mange år, selv når jeg ble Rabashs student.

Dessuten er det umulig for oss å høre om kjærlighets- metoden fordi vår egoisme avviser dette. Vi er ute av stand til å oppfattet denne læren i våre hjerter og sinn. Vi har en tendens til å lytte til ulike aspekter av kabbala som om behovet for å elske våre naboer er noe fremmed, sekundært til visdommen.

Jeg har observert dette fenomenet blant mine studenter gjennom alle de årene jeg har undervist kabbala.

Interessant nok finnes det to grupper av studenter: de som akseptere prinsippet om “å elske din neste”, og de som anser denne tilstanden som noe “ekstra” som kan brukes til å forbinde medlemmer av sin studiegruppe. Senere blandes begge disse kategorier av studenter sammen og kommer nærmere hverandre. Gradvis vil den gruppen som forkastet  prinsippet om å «elske din neste” innse at det ikke er en “ekstra faktor” når det kommer til korrigering av vår egoisme , men at det er den viktigste og mest ønskelig kvalitet! Det skjer i gruppen som opprinnelig forkastet prinsippet om å elske din nabo til en mye større grad enn de i gruppen som opprinnelig sa seg enige med denne oppfatningen.

Basert på mine observasjoner vil jeg dele mine elever inn i to kategorier: de som akseptere begrepet “elsk din nabo” og de som er ute av stand til å høre om det. Begge gruppene studere metodikken sammen og omfatter en felles mottaker. De utfyller og kompletterer hverandre, og dermed gjør det mulig å spre visdommen kabbala som undervisning i kjærlighet og en overgang fra kjærlighet til andre mennesker til å elske skaperen.

Kommentarer / Spørsmål