Konkurranse som en motor for samfunnsutviklingen

thumbs_laitman_547_06Spørsmål: For en vanlig person betyr suksess familie, et vanlig liv, økonomisk trygghet og sikkerhet. Kort sagt, alt som som oppnåes gjennom konkurranse. Men han har allerede blitt lei av denne jakten. Hvordan kan han nå et enkelt, normalt liv han kan vurdere vellykket?

Svar: Det begynner å bli veldig enkelt i vår verden. Hvis vi snakker om vår legemlig kropp må vi gi den helsetjenester, en pensjon og et godt miljø. Men en person kan ikke oppnå suksess på den måten. Dette oppnåes gjennom samfunnet, ved alle sine medlemmer tilsammen. Dette er årsaken til at en person må skape et miljø som vil gi ham helsetjenester og et stabilt liv, gi han alt han trenger.

Spørsmål: Men i samfunnet vårt er suksess oppnådd gjennom konkurranse. Kan det oppnåes på noen annen måte?

Svar: Suksess i vårt samfunn oppnåes gjennom konkurranse fordi egoet vårt har to retninger. En er å dominere andre og være over dem, noe som setter en person under stor belastning, og fører til store menger energitap og konstant trykk. den andre retningen er tiltrekning av den legemlige kroppen (samme egoisme) til komplett hvile. Disse to motsetninger eksistere i oss og gjør konkurranse til en nødvendighet. Det vekker oss å tvinger oss til å jobbe hardt.

Dessuten kan konkurransevilkårene være svært forskjellige: konkurrenten kan være min rival eller min kollega. Jeg er i utgangspunktet for konkurransen når det kommer til gode gjerninger, når en person sliter med å gjøre noe av hensyn til samfunnet.

Kommentarer / Spørsmål