Ingen fred uten kommunikasjon

thumbs_laitman_570Vi er vant til å oppfatte alt kognitivt, med rasjonelle argumenter og forklaringer. Selv om vi fortsatt befinner oss i det skjulte, finnes det fragmenter mellom det som ennå er uklart som gjør det mulig å sette sammen et bilde og leve med det. Men befolkningen generelt føler ikke behov for slike forklaringer. De oppfatter det mer følelsesmessig.

Du kan bare bygge videre på vår historie. Israel er et folk sammensatt av Abraham og Moses til å være et spesielt fellesskap av mennesker som lever som ett menneske med ett hjerte i følge regelen elsk din neste som deg selv. Det er den betingelsen nasjonen Israel eksisterer med. Dersom vi faller fra det nivået til ubegrunnet hat, vil vi oppleve folkets ødeleggelse og bli tvunget i eksil.

Nå, for å gjennomføre alle nødvendige betingelser, må vi atter styrke vår enhet og bli ett menneske med ett hjerte. Da kan vi kalles Israels folk i Israels land.

Alt som skjer rundt oss spiller ingen rolle. Det kommer bare for å tvinge oss til å oppfylle dette vilkåret. Alt dette må gradvis formidles til folk følelsesmessig, gjennom hjertet. Vi forklarer hovedsakelig under hvilke betingelser vi kan fortsette vår eksistens.

Alt dette er merkelig, ulogisk og irrasjonelt. Israels folk er et merkelig fenomen i denne verden, og alle vet det. Men dette irrasjonelle samfunnet er mer robust og stabilt enn alle andre nasjoner som noensinne har eksistert i historien.

Alt dette må det opplyses om umiddelbart og helt åpenlyst, uten stans. Folk er klare for det, og for hver dag forverres forholdene de lever under. Trenden i dag er at den brede offentligheten sitter med kontrollen. Det viktigste våpenet er en bred verdensopinion som krever at alle land handler i henhold til den, og ingenting annet.

Slik styrer skaperen oss gjennom deler av menneskeheten. Våpenstyrke løser ingenting her. Krigen når et annet nivå: konfrontasjon av meninger. Dette er en mediakrig. Alt bestemmes av de som styrer media og hvilken type de er. Derfor er vi nødt til å innse at uten kommunikasjon mellom mennesker, blir det ingen fred!

(139701)

Fra første del av morgenleksjonen, 17/7/14, Shamati #68

Kommentarer / Spørsmål