Intensjonens renhet

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Finnes det en form for eksternt målesystem eller avdekkelse som kan vise renheten på intensjonen min?

Svar: Den virkelige intensjonen din er det ingen som kjenner, hverken du selv eller andre. Derfor blir læren om kabbalah kalt den skjulte kunnskapen, virkelighetens indre, siden den snakker om det som ikke er avdekket i vår virkelighet.

Hvordan kan vi fastslå hva intensjonen vår er? Bare prøv å gjøre alt i gruppen med god intensjon og du vil gradvis begynne å føle det som om du lyver både til deg selv og andre og du vil nyte dette som en åpenbaring av sannhet.

Videre viser dette at ikke bare var hensikten din dårlig i tidligere handlinger og at dens sanne natur nå er blitt avdekket, men at det også i framtiden kommer til å være slik. Så hva kan vi gjøre? Vi kan be om gode intensjoner.

Begynn med å gjøre bra fysiske handlinger som er til gode for gruppen. Prøv å arbeide med rett intensjon. Resultatet blir at du konkluderer med at alt du gjør er for din egen skyld.

Dette er rett resultat, du avdekker sannheten. Og selv om du har en ubehagelig følelse, må du være takknemlig overfor skaperen og be om at han fra nå av vil gi deg mulighet til å gjøre det som er rett. Da blir den rette intensjonen gitt til deg.

Neste gang du gjør noe for gruppen, vil du igjen bli vist at intensjonen din var feil og igjen, på identisk vis, går du videre. Gjennom å avansere via sykluser oppdager du hele tiden inni deg hvor uriktige intensjonene dine er, men hver gang oppdager du dem på et nytt nivå.

Selvfølgelig er det en ubehagelig situasjon. Men med generell støtte og inspirasjon, ved å innse at det er spesielt på den måten vi avanserer, vil du imidlertid se at dette er en fantastisk indre kamp. Til sist, fra innsiden av alle disse motstridende følelsene, begynner mennesket å forstå seg selv, virkeligheten og skaperen.

(124719)

Fra den virtuelle kongressen i Moskva, 13/12/13, Leksjon 2

 

Kommentarer / Spørsmål