Kriteriet er din holdning til samhold

Rabashs skrifter, ”What is the Flood Water in the Work?”: Tro over fornuft er det området som tilhører helligheten…

Spørsmål: Hvordan kan vi finne dette området?

Svar: ”Tro over fornuft” betyr at jeg bevæpner meg med den givende kraften over det egoistiske ønsket, dette ønsket som vekkes i meg igjen og igjen. Dette er ikke bare et ønske om å sove, spise eller å ha det moro, men et ønske som hindrer meg i å knytte meg til andre.

Vi snakker om ett eneste kriterium: for eller mot samhold. Alle andre ønsker tilhører det bevegelige nivået. Det sanne ønsket om nytelse som tilhører det kommuniserende nivået (det menneskelige nivået), kommer fra knusingen av sjelene. Alt annet tilhører de lavere nivåene i meg: det uorganiske, det organiske og det bevegelige. Jeg forholder meg ikke til dem i det hele tatt.

Kriteriet i min analyse er derfor min holdning til samhold. Rådet er å sjekke seg selv i forhold til gruppen, siden forvirring er uunngåelig ellers i den store verden og det ikke finnes noen å jobbe med der. Om vi samles for å knytte oss til hverandre og jeg oppdager at jeg ikke klarer eller ønsker å gjøre dette, at jeg hater og avviser hele ideen i seg selv, betyr dette at jeg avdekker den onde tilbøyeligheten i meg selv.

Jeg anstrenger meg og prøver å løfte meg over dem, men oppdager at jeg ikke klarer det. På grunn av mangelen av andre valg og ved å føle hvor viktig og nødvendig det er å oppnå samhold, roper jeg ut: ”Redd meg!” Fra oven mottar jeg den givende kraften som hjelper meg å tenke på samhold og til å knytte meg til andre i det minste et lite stykke på vei.

I mellomtiden verken må eller bør andre føle dette. Vi snakker om det indre arbeidet til mennesket som begynner å føle den felles kraften av samhold innenfor dets streben etter samhørighet. Denne kraften kalles ”skaperen”.

Det er slik mennesket beveger seg framover fra en fase til den neste. Hans ønske vokser hele tiden, og motsetter seg samhold mer og mer. Han legger ned all den innsatsen han klarer, og prøver å klare alt alene. Han faller, fortviler og roper ut etter den givende kraften. I denne givende kraften, som har hjertet i gruppen som mål, oppdager han skaperen.

Fra første del av Morgenleksjonen 29/12/10, Writings of Rabash

Kommentarer / Spørsmål