Pass på så du ikke mister nivået du oppnådde

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Nå som kongressen er over, føler jeg at jeg begynner å vende tilbake til det stadiet jeg tidligere var på – og det vil jeg absolutt ikke. Hva kan jeg gjøre, slik at alt jeg gjør og alt jeg tenker på er for skaperen, for å glede ham?

Svar: Det er skaperen som har arrangert livene våre og ingenting er opp til oss. Det samme gjelder for politikere, økonomer, våre slektninger og til og med for oss selv. Skaperen arrangerer og organiserer med hensikt dette livet slik som vi føler det, for at vi utfra disse spesielle betingelsene skal oppnå avdekkelsen av hans unikhet, hans helhet.

Så det faktum at du allerede føler at du fjerner deg fra kongressen og vender tilbake til det tidligere livet ditt mens du ennå er her med oss, er ikke et godt tegn. Du må gjøre alt som er i din makt for å holde deg varm så du ikke mister nivået du oppnådde og klore deg fast til det.

Jeg skjønner at det er vanskelig og vet at det er umulig, men den minste anstrengelsen du gjør for dette hjelper deg allerede til å stige spirituelt og det er netto fortjeneste. Spesielt nå, når du fortsatt er her og de daglige rutinene ikke legger press på deg, bør du motstå det på alle mulige måter.

Jeg utførte lignende øvelser da jeg var med Rabash, da Irak bombet Israel under gulfkrigen og stridshoder haglet ned 6-700 meter fra hvor vi satt og studerte. Det var forferdelig ubehagelig, men et menneske må konstant prøve å holde fast ved kontakten med skaperen både i gode og onde tilstander.

Så forsøk å holde av et lite område i hodet ditt hele tiden der du konstant oppeholder kontakt med skaperen, uansett hvilken tilstand du befinner deg i – selv om det er en tilstand der du ikke føler noe i det hele tatt.

(127478)

Kommentarer / Spørsmål