Alle ønskene er nødvendige og viktige

Spørsmål: Må vi kvitte oss med alle våre fysiske ønsker for å kunne oppnå nivået til ”den fattige mannen”?

Svar: Vi må ikke kvitte oss med noen ønsker i det hele tatt. Vi må bare be om korreksjon, og ingenting annet. Det øvre lyset vet mye bedre enn oss hva det skal gjøre. Jeg må ikke kvitte meg med noe som helst. Selv om jeg oppdager mine verste egenskaper, må jeg ikke kvitte meg med dem fordi det er som om jeg skulle ha kuttet av meg armene og bena. Jeg korrigerer ikke meg selv, det er lyset som må gjøre det.

Om jeg oppsøker deg og angriper deg, skriker til deg og fornærmer deg, må jeg ikke ”få meg selv til å holde kjeft”. Jeg må be om at det øvre lyset utfører dette korreksjonen fordi det vil være en ekte korreksjon og ikke noe som gjøres under press. Det er en stor forskjell på dette.

Baal HaSulam sier at du gjennom å undertrykke noe ødelegger denne delen i verden, og på grunn av dette vil verden aldri bli korrigert. Det vil kreve mye mer innsats å føre alt tilbake til slik det var før, for deretter å korrigere det.

På samme måte bruker vi av og til medikamenter for å undertrykke en sykdom og for å holde den i sjakk inni oss, og det er til og med verre enn om vi ser en sykdom klart og tydelig og slik kan helbrede den. Det er slik en slange oppfører seg. Den gjemmer seg på innsiden slik at du ikke kan se den, og deretter kryper den ut.

Derfor er vår holdning til overganger, krangling mellom mennesker og til ulike konflikter totalt annerledes. La dem være som de er, men over dem må vi likevel bygge korreksjonen fordi nå er den beste tiden for å korrigere dem.

Om mennesket ønsker å skjule de negative avdekkingene og gjemme dem bort, er dette det verste man kan gjøre. Dette er mennesker som er redde for krangling og konflikter, de er redde for slike avdekkinger og det er ikke bra fordi det ikke er rettet mot korreksjon.

Fra del to av Den daglige kabbalaleksjonen 2/2/2012, The Zohar

Kommentarer / Spørsmål