Alt som er ondt i deg er ditt «jeg»

Spørsmål: Hva bør vi gjøre for å kunne endre den negativ holdningen mellom venner til en forståelse av at alt kommer fra skaperen?

Svar: Det er veldig enkelt. Så snart jeg føler at det er problemer mellom oss, spesielt mellom oss, kan jeg øyeblikklig rope på og direkte tiltrekke meg den øvre kraften som vil bringe fred og harmoni mellom oss, som det står skrevet: ”Han som skaper fred i himmelen skaper fred mellom oss”. Det er som om jeg kan få han til gjøre dette, til og med tvinge han: jeg kan forstå hvorfor dette skjer mellom oss og hvorfor han gjør det.

Generelt sett kan du kun kreve fra han i den grad du er korrigert. Når det gjelder det som skjer mellom oss, bør jeg si: ”Alt dette er min feil, og ingen andre har noe som helst skyld”.

La oss si at jeg føler en spenning, en slags konflikt, mellom deg og meg. Det er ikke fordi du er korrupt. De vise sier at alle som dømmer andre gjør dette i den grad han ikke har korrigert sin egen egoisme, i den grad han har en korrupt natur. Når jeg ser på deg, ser jeg deg alltid som ond til tross for at dette er min egen gjenspeiling i deg.

Derfor må jeg alltid be om korreksjon. Jeg har ikke endret meg før jeg ser at du er perfekt. Alt dette tilhører vår samhørighet, målet om å oppnå skaperen.

Man kan kun føle dette når han trer inn i gruppen som på en entusiastisk måte jobber med dette og forstår at det er der meningen med eksistensen ligger. Den eksisterer kun for å finne ut av alle de mulige samhandlingene, og forstår at mens vi gjør dette vil det endre hele skaperverket og pløye vei for andre.

Vi er tross alt deler av et helhetlig system, dets rot og dets ”deksel”. I dag er vi forkjemperne for den nye generasjonen som vil være den første der masser vil avdekke den øvre virkeligheten. Vi legger med andre ord grunnarbeidet for resten av menneskeheten.

Det som skjer mellom oss må bli behandlet på en kreativ måte, som i et laboratorium. Vi må se på oss selv som forskere og forholde oss til oss selv, til egoismen som vekkes i oss, som om den er noe ekstra og fremmed for oss som vi bør forske på. Vi må behandle den akkurat slik som skaperen gjør, som noe fra siden.

Så snart jeg begynner å behandle min egoisme fra siden, løfter meg fullstendig over problemene som vil skje inni meg, da vil jeg flykte fra Egypt. Etterpå vil jeg begynne å avdekke skaperen, men ikke alt med en gang da dette ikke er lett. I begynnelsen er jeg i prosessen med å korrigere mine ønsker. Dette blir sett på som ”førti år der man vandret rundt i ørkenen”, men dette er noe helt nytt. Sannheten er at jeg strever med egoismen i ørkenen for å kunne overvinne den og skape den givende egenskapen mellom oss, egenskapen til Bina.

Fra leksjon 2 i Moskva 16/01/2011, ”A Prayer of Many”

Kommentarer / Spørsmål