Den spirituelle virkeligheten er akkurat her

Dr. Michael LaitmanHele skapelsen befinner seg i en fast, uforanderlig tilstand, men vi oppfatter og oppdager den i henhold til de egenskapene som avdekkes hos oss, på samme måte som man kan iaktta samme gjenstand med briller, uten briller, med kikkert, eller med mikroskop.  Det vil si at alt kommer an på oppfattelsesmottakerne våre, for det er gjennom dem vi ser skapelsen.

Alt blir vurdert ene og alene med hensyn til mennesket. Vi er faktisk i den uendelige virkeligheten. Jeg husker at jeg hørte et foredrag av en lokal rabbiner i Rehovot på 70-tallet som overrasket meg da han spredte ut armene og sa: «Etter-verdenen er her, den spirituelle verden er her.» Jeg skjønte ikke hva han pratet om og hva det var han så. Han var kabbalist og hadde oppnådd spirituell innsikt.

Da kunne jeg ikke forstå hva han mente; hvordan kan etter-verdenen være akkurat her. Han utdypet det ikke nærmere, men jeg var ganske imponert.

Så vi er i den uendelige virkeligheten, i den eneste tilstanden som skaptes – og vi er nødt til å finne disse oppfattelsesmottakerne. Det er alt vi trenger å gjøre.

(129858)

Fra fjerde del av den daglige kabbalaleksjonen, 13/3/14, Writings of Baal HaSulam

Kommentarer / Spørsmål