Destruktiv fredsmegling

Dr. Michael LaitmanAlle forsøk på å opprette fred før vi er korrigerte fører til ødeleggelse.
«Fred» blant egoister forhindrer dem bare fra å korrigere situasjonen. Kun kategorien «sannhet» er værre når den realiseres uten ordentlig forberedelse.

Disse er generelt de virkelige beholderne, ønskene, bak de kategoriene, som det er best vi ikke avdekker før vi har oppnådd skjermen (Masach). Begynner vi for eksempel i dette øyeblikket å behandle hverandre utfra sannhetens standpunkt, vil ingen lengre være istand til å være enige. Vi er i virkeligheten alle forskjellige, vi konfronterer hverandre, alle er bare istand til å godta det som er bra for dem og avvise det som er dårlig for dem og slik oppstår det en utålelig situasjon.

De spirituelle lovene i det menneskelige samfunnet er en «dødelig gift», til vi omformer dem til «livets kilde». Og derfor er det at verden i dag er gradvis synkende. Inntil nå var det kun vanskeligheter som presset oss videre og nå har vi fått en mulighet til å avansere på rett vei, på samholdets vei. Vi klarer allerede å fornemme noe i tåkedisen, å gjenkjenne stien og ta et skritt for å øke hastigheten med Reshimot som sakte avdekkes hos oss. Men uansett, jo høyere de spirituelle kategoriene er, dess kraftigere er deres destruktive potensial om de misbrukes av de ukorrigerte beholderne, ønskene.

Vi må derfor først tilegne oss skjermen. Da vil uansett «kjærligheten dekke over alle overtredelser», det vil si at jeg i utgangspunktet vil sikte mot medfølelse og slik realiserer jeg gradvis katogerien sannhet.

Fra fjerde del av den daglige kabbalaleksjonen, 24/7/13, Writings of Baal HaSulam

Kommentarer / Spørsmål