Distribusjon i stedet for hjelp

Mening (Oxfam) “De 100 rikeste menneskene i verden tjente i fjor nok til å ende ekstrem fattigdom for verdens fattige fire ganger over, sier Oxfam.

«Veldedighets-organisasjonen sier at en eksplosjon i ekstrem rikdom hindrer arbeidet med å fjerne fattigdom, i en orientering utgitt i forkant av neste ukes Verdens Økonomiske Forum i Sveits.

Frigjøre kostnadene av ulikhet: Hvordan ekstreme formuer og inntekter skader oss alle, Oxfam sier netto inntekt til de 100 rikeste menneskene i fjor var 240 billioner Amerikanske dollar.

I kontrast lever mennesker i ekstrem fattigdom på mindre enn 1,25 dollar pr. dag, og veldedighets-organisasjonen som oppfordrer verdens ledere til å forplikte seg til å redusere ulikhetsnivået ned til nivåer sist sett i 1990.»

Min Kommentar: Ingen veldedighet kan korrigere situasjonen, og hva som kommer frem til den sultende befolkningen bidrar ikke til utvikling, men fører snarere til nedbrytning da den ikke er ledsaget av integrert utdanning. Så selv om alle de rike hadde delt med alle de fattige, ville ikke verden blitt bedre. Tvert imot, ville det ha blitt verre.

Inntil vi eliminerer rot årsaken til våre problemer – vår egoistiske natur – vil alle våre handlinger være egoistiske og bringe negative resultater. Det eneste problemet er at handlingen er langt ifra resultatet og vi ser ikke deres tilkobling. Vi må først kombinere hjelp med integrert oppdragelse, ikke bare utdanning, og deretter vil vi oppnå utvikling av menneskeheten, som vil være i stand til å etablere seg i en ny verden.

 

 

Kommentarer / Spørsmål