En kabbala-test

Spørsmål: Når jeg leser bøkene dine, føler jeg at en ny verden avdekkes. Så snart jeg lukker boken, husker jeg derimot ikke noe annet enn meg selv. Hvordan kan jeg holde på den følelsen som jeg oppnår når jeg leser bøkene?

Svar: Du trenger ikke å huske noen ting, men heller prøve å glemme, og det er bra at du gjør det! Om du ikke glemmer, handler du tross alt bare i henhold til det som jeg har skrevet i bøkene, i henhold til mitt sinn og mine følelser. Om du leser mye, repeterer det du har lest, og likevel glemmer det, vil du samle opp dine indre følelser. Du må gjøre det, for det er dette du må oppnå.

Jo mer du glemmer, jo bedre er det. Mennesket må gå fra leksjonen og ikke huske noe av det som ble gjennomgått, siden læren om kabbala ikke er som andre vitenskaper i vår verden der det kreves at vi legger oss kunnskapen på minnet. Når jeg studerer ved universitetet, må jeg huske deler av kunnskapen og deretter vise dette gjennom en eksamen. Innen kabbala vil eksamen bestå av det som jeg har bygget opp inni meg selv som et resultat av det jeg har lest og hørt.

Derfor anbefaler jeg på det sterkeste at alle skaffer seg en samling av alle våre bøker. Les dem hjemme, når du reiser med buss eller tog, i lunsjen, hver gang du har en mulighet til å åpne en bok. Gjennom den vil du knytte deg til den spirituelle roten.

Fra leksjon 8, WE-kongressen 3/4/2011

Kommentarer / Spørsmål