En kake som smuldrer

Spørsmål: Ifølge kabbalah blir alt avdekket i en person. Så hvor er de åndelige verdener vi studerer under leksjonen?

Svar: De befinner seg i vår relasjon til venner. En gang var vi hel, og ikke biter av en hel ”kake”. Så kom det et ønske og lyset bosatte seg der. Deretter kom ønsket om å motta mellom oss, intensjonen om ”å motta,” og vi smuldret.

I dag ønsker hver kakesmule kun å nyte og sammenligne seg selv med andre, på bekostning av andre. Dette er hva vi føler og det avgjør alt. Følgelig, hvis vi blir kvitt dette, hvis vi endrer den hensikten  ”for å kunne motta” til hensikten ”for å kunne skjenke” som er rettet mot givergleden, vil vi selv samle bitene i den smuldrene kaken. Det øvre lys vil tjene som lim der det fyller alle hulrommene mellom oss.

Nå er vi så i motsetning til hverandre at det finnes et tomrom i alles følelser, et vakum mellom en person og de andre. Hva værre er, alle ønsker å utvide dette tomrommet for ikke å ha noen sammenheng med de rundt seg.

Så når jeg går ut av meg selv og roper på andre i et ønske om å føle dem til tross for mellomrommet mellom oss, klarer jeg ikke å annulere dette tomrommet. Så jeg ønsker å stige for å bygge det nødvendige nettverket over, nettverket av verdener av ABYA.

Så blir dette tomrommet fyllt av det øvre lys. Først var det veldig lite og holdt oss som kakesmuler. Men nå når vi må fylle tomrommet mellom oss med kraften fra kjærlighet og giverglede på toppen av avskyen som gjenstår, vil vi oppdage mellom oss en forbindelse som er 620 ganger sterkere. Det er som om kaken vår har blitt fyllt med sjokoladekrem, og det er nok rom til å fylle den med alt som er godt.

Fra den 4dje delen av den Daily Kabbalah Lesson 11/20/12, “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”

Kommentarer / Spørsmål