En mekanisme for å fylle venner

Dr. Michael LaitmanSpørsmål:
Den tomheten som vi må finne hos oss og fylle, er det arbeidet med egoet?

Svar: Absolutt. Tomhet er et egoistisk ønske som dukker opp hos meg som jeg vil fylle. Det kan dreie seg om enkle fysiske begjær og det kan være spirituelle ønsker. De spirituelle ønskene er litt mer kompliserte, siden jeg aldri kan oppfylle dem alene. Og selv de fysiske tilfredsstilles i grunnen bare relativt.

Tanken er at jeg må realisere de spirituelle ønskene som dukker opp hos meg i en annen, for å fylle ham, som er det samme som å forvandle «minus» til «pluss». En Kli er et veldig negativt ønske, eller minus. Jeg utfører en Tzimtzum (begrensning) på det, Masach (skjerm), deretter Ohr Hozer (tilbakevendende lys) – og til tross for dette negative ønsket setter jeg en annens tilfredsstillelse foran mitt eget ønske. Det som følger er at jeg forvandler følelsen av tomhet til en mekanisme for å glede andre, eller skaperen – som faktisk er en og samme sak.

Fra Kongressen i St. Petersburg, «Dag èn», 12/7/13, Leksjon 2

Kommentarer / Spørsmål