Fantasier og virkelighet, del 1

thumbs_laitman_752_1Spørsmål: Noen ganger kan en person tro at reelle ting skjer med ham, men så våkner han opp å skjønner at det bare var en drøm. Hva er virkelighet og hva er illusjon?

Svar: Det finnes bare en virkelighet, den øvre kraft. Til den grad vi avdekker denne kraften, eksisterer vi i virkeligheten. Hvis vi ikke avdekker den øvre kraft, betyr det at vi forblir i illusjon.

Det følger at vår nåværende tilstand, der den øvre kraft er skjult for oss, er en illusjon. Det står skrevet i “Introduksjon til boken Zohar” at hele verden som vi ser foran oss er kun vår fantasi, men en svært komplisert fantasi, du kan også si en vanskelig en.

Som kabbala faktisk forklarer ser vi ikke virkeligheten foran oss, men heller forestiller oss den inni oss. Og det virker for oss at denne interne fantasien faktisk eksisterer, og er utenfor oss.

Tenk deg at alt vi ser rundt oss, alt vi føler, hører og puster, alle inntrykkene i våre fem sanser i hovedsak finnes inni oss. Ikke inne i kroppen, da den også er en illusjon, men i organet for oppfatning kalt viljen til å motta nytelse. Dette ønsket omfatter syn, hørsel, lukt, smak og berøring.

I hovedsak oppfatter vi ikke hva som skjer på utsiden, men hva som skjer inne i disse 5 sansene. Syn, lukt, smak, hørsel og berøring er fem nivåer av interne inntrykk inni oss, som betyr i viljen til å motta nytelse. Ved å reagere på bølger og væsker som går inn, forestiller viljen til å motta den virkeligheten den angivelig eksistere i.

Det blir nesten som å bruke 3D briller å se deg selv i skogen eller i verdensrommet. Bare det at disse brillene er permanent implantert i oss. Gjennom dem oppdager vi vår imaginære virkelighet. Men denne virkeligheten er faktisk “vår,” da vi har blitt så vant og forent med den at vi ikke kan skille oss fra den.

Kabbalister avslører at den sanne virkelighet ikke eksistere inni oss, som den imaginære, men på utsiden av oss. Denne øvre virkeligheten, den øvre kraft, som kalles “skaperen” (Boreh) da det betyr to handlinger: kom (Bo) og “se” (Reh) Ham. Da vil vi se at den øvre kraft faktisk styrer all virkelighet, som er viljen til å motta nytelse.

Den øvre kraft er ønsket om å glede, om å gi. Ved å avdekke den, vil vi oppdage hvordan denne kraften fyller hele universet og hele skaperverket, som er viljen til å motta, å være oppfylt.

Spørsmål: Føler vi denne øvre virkeligheten med de samme fem sanser: syn, lukt, hørsel smak og berøring?

Svar: Vi føler den øvre virkelighet i fem sanser som kalles: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin, og Malchut. Det er den høyeste form for oppfatning i forhold til våre vanlige fem sanser: syn, hørsel, lukt, smak og berøring.

Spørsmål: Føles det som en sann virkelighet?

Svar: Det føles mye sterkere enn vår nåværende virkelighet.

Fra TV Programmet “A New Life,” No. 787, 11/01/2016

Kommentarer / Spørsmål