Fundamentet for alle høyere virkeligheter

Dr. Michael LaitmanSpørsmål:
Er det mulig å komme frem til det rette ønsket for spiritualitet uten å ha noen problemer i den fysiske virkeligheten?

Svar: Det finnes ingen fysiske problemer. Den fysiske virkeligheten eksisterer ikke separat fra den spirituelle. Alt har sin tilhørighet i den spirituelle virkeligheten. Den fysiske formen vi nå fornemmer virker bare fysisk siden vi oppfatter den uten rett intensjon; den må vi opprette ved eget arbeid. Vi ble simpelthen født slik, med splintrede ønsker.

Fornemmelsen i den knuste beholderen, uten noen uavhengig intensjon og kun i henhold til beholderens utviklingsplan, kalles den fysiske virkeligheten. Dette betyr at det materialistiske er det jeg fornemmer uten å måtte anstrenge meg. For å kunne fornemme det spirituelle, er jeg nødt til å fokusere meg selv på en viss måte og bare da blir jeg istand til å fornemme den. Disse handlingene kalles korreksjoner.

Vår verden er faktisk fundamentet til hele systemet i den spirituelle virkeligheten. Systemet for de høyere virkelighetene avdekkes i form av ytterligere forbindelse mellom alle virkelighetens elementer. Dette nettverket kalles de høyere virkeligheter.

Fra første del av den daglige kabbalaleksjonen, 12/8/13, Writings of Baal HaSulam

Kommentarer / Spørsmål