Gleden ved et etterlengtet møte

Det å lese boken Zohar kan sammenlignes med et lenge etterlengtet møte med et menneske som du elsker svært høyt, noen du ønsker å kommer nær. Når dere to endelig møtes, har det han sier ingen betydning for deg. Det viktigste er at mens du befinner deg ved siden av han og hører hans stemme, føler du også nærheten mellom dere. De faktiske ordene er ikke viktige. La han snakke. Du hører ikke en gang så nøye på dem. Gjennom ordene ønsker du å føle hvordan du kommer nærmere han og føler han mer.

Det samme gjelder for boken Zohar. Det virker som om alle de ulike ordene og historiene som står skrevet i den forvirrer oss, men så forstår vi hvorfor dette står skrevet her: Det er fordi alt er navn på vårt samhold. Jeg bryr meg ikke om hva som nøyaktig står skrevet i boken, eller hva den handler om. Det som betyr noe er at jeg er nær den akkurat nå. Siden jeg gleder meg over å være knyttet til den, er jeg ikke spesielt opptatt av ordene. Det viktigste er at vi er nær hverandre.

Fra del to av Morgenleksjonen 27/07/2011, The Zohar

Kommentarer / Spørsmål