Globaliseringens kollaps

Kronikk (Chris Hedges, “The Collapse of Globalization): Krisen er et tegn på at globaliseringen holder på å kollapse. ” Vi må godta, og det meget raskt, en radikal ny etikk som inneholder en enkel og streng beskyttelse av vårt økosystem – spesielt klimaet – ellers vil vi alle bare få en mulighet til å klamre oss til livet ved hjelp av fingertuppene. Vi må bygge opp igjen radikale sosialistbevegelser som krever at statens ressurser og nasjonen sikrer alle innbyggerne velferd, og statens må bruke sin makt for å forhindre problemene som næringslivets maktelite skaper. Vi må se på forretningskapitalistene som har tatt kontroll over våre penger, vår mat, vår energi, vår utdannelse, våre medium, vårt helsesystem og vår styring som dødelige fiender som må utryddes.”

Hedges anklager media og kjendiser for å fremme en egosentrisk levemåte, som han kaller ”selvpromotering” (”kulturen til jeget”). Han hevder at ”ikke før vi våkner opp fra våre felles vrangstillinger om oss selv, ikke før vi begynner å reagere med handlinger som sivil ulydighet mot forretningsstaten… vil vi fortsatt styre rett mot en global katastrofe”.

Min kommentar: Forfatteren mangler innblikk i hvordan naturen har sin egne lover, og kjenner ikke til at det ikke er mulig å bevege seg bakover – dette er døden. Vi må i stedet forstå prinsippene i vår utvikling og få klart fram at det er mulig å endre denne bevegelsen. Det er her vi må sette inn alle våre krefter.

 

Kommentarer / Spørsmål