Halvparten av maten i verden blir kastet

I nyhetene (fra BBC News): «Institusjonen til Mekaniske Ingeniører sa avfallet ble forårsaket av dårlig lagring, strenge selges- før datoer, bulk tilbud og forbruker geskjeftigheter.

Ifølge rapporten “Global Food; Waste Not, Want Not” fra en UK basert institusjon,sier at så mye som halvparten av verdens mat, som beløper seg til to milliarder tonn, er bortkastet …

«Rapporten sier at mellom 30% og 50% av de fire milliarder tonn mat produsert rundt om i verden hvert år gikk til avfall.»

«Det foreslås at halvparten av mat kjøpt i Europa og USA blir kastet.»

Min kommentar: Fra oven blir vi gitt alt, nok til alle områder av våre liv, og bare vår egoisme snur alt det gode som stammer fra oven til onde, i form av helse, utdanning, mat, våpen, kultur, vitenskap etc. Alt vi foretar oss, gjør vi til vår skade pga vår egoisme i hjertet av alle våre handlinger, som det sies i Toraen, «hjelp mot degselv» som snur alt mot oss.

Det er derfor den eneste metoden til å korrigere den allestedsnærværende «forvrengingen» er å erstatte vår egoisme med den motsatte egenskapen – giverønsket og kjærlighet. Det er ikke vanskelig i det hele tatt hvis vi gjør det sammen. Det eneste problemet er å komme i gang, og det er rent psykologisk!

 

 

Kommentarer / Spørsmål