«Hedre din far og din mor»

Bibelen, 2.Mosebok 20:12: «Hedre din far og din mor, så dine dager må bli mange i det landet HERREN din Gud gir deg»

Spørsmål: Det andre budet, som sier «hedre din far og din mor», aksepteres bokstavelig av menneskeheten. Hvordan er vår forklaring på dette budet?

Svar: «Faren» og «moren» som omtales i de ti bud har ingenting med vår fysiske far og mor å gjøre, men tilhører snarere to særegne systemer.

«Far» er egenskapen av Hochma, som Hochmas lys, livets lys, stammer fra. «Mor» er egenskapen av Bina, der all omsorg stammer fra. Disse to lysene er motsatte til hverandre og utfyller hverandre innbyrdes. «Farens» lys er hvitt og gir mennesket intellekt, mot og styrke. «Morens» lys gir oss mykhet, kontakt og riktig holdning mot mennesker. I dette lyset avdekkes kjærlighet, evne til medfølelse osv.

«Hedre» betyr å se hvordan «far» og «mor» innlemmer disse kreftene riktig. Tyngden av «far» og mykheten av «mor» trenger inn i hverandre og du bør gjøre det samme inni deg og innlemme disse egenskapene.

«… så dine dager må bli mange i landet,» betyr at en slik innlemming må gjøres med «landet», som vil si med egoet ditt, med ønsket ditt. Det er ikke lett for deg å leve med det.

Alt i alt er det veldig enkelt. Vi må forstå at alt refererer til naturen vår og forteller oss hvordan vi kan korrigere den. Hva mer kan vi prate om? Om livet vi lever her i verden? Det ender uansett. Her snakker vi om hvordan vi kan løfte oss til neste nivå og begynne å leve i en totalt forskjellig dimensjon mens vi ennå lever i denne verden.

Fra KabTV`s «Secrets of the Eternal Book», 25/2/13


 

Kommentarer / Spørsmål