Hindringer er veien til oppfyllelse

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Da jeg hørte om den forestående kongressen, fantes det ikke tvil om at jeg skal komme til den. Men etter hvert som tiden for kongressen nærmet seg, dukket det opp flere og flere eksterne og interne hindringer. I det ene øyeblikket var jeg entusiastisk over å dra til kongressen og i neste øyeblikk var det helt motsatt og jeg hadde ikke lyst i det hele tatt; dette skjedde utallige ganger. Hvorfor får vi disse hindringene?

Svar: Hindringene avhenger av hvor mye du ser på dem som hindringer. Men hvis du for hver hindring, for hver lille forstyrrelse, enten i form av tanke eller forvirring, du hadde fått en eller annen form for belønning, ville du da ha sett på det som en hindring? Det ville ha vært et verktøy for å oppnå en god, evig og perfekt tilstand. Det kommer derfor an på hvordan vi ser på det.

Du mangler følelsen av at «det finnes ingen annen enn ham.» Og han satte disse hindringene opp for deg. Han ønsket simpelthen å gi deg flere muligheter for oppfyllelse. Å overvinne vanskeligheter og fortvilelse, det er all innsatsen du investerer for at du senere, på kongressen, skal føle mer og få mer. Du må derfor takke skaperen for disse «lidelsene», for nå, spesielt takket være dem, føler du en større oppfyllelse.

(123586)

Fra den virtuelle kongressen i Moskva, «Unity Without Bounderies», Dag 2, 14/12/13, Leksjon 4

Kommentarer / Spørsmål