Hovedarbeidet er mellom kongresser

Spørsmål: Hva er kriteriet for å evaluere riktig forberedelse for kongressen?

Svar: Hovedkriteriet er at jeg føler omgivelsen, det samfunnet vi gradvis skaper, så jeg føler jeg er inni det ved at jeg trer ut fra meg selv. Det viktigste er at jeg alltid forsøker å være i den tilstanden.

Personlig føler jeg det når jeg arbeider med gruppene, gir leksjoner og seminarer og når jeg skriver bloggen, ser for meg mine lesere og prøver å være med dem. Gradvis skaper dette en følelse der «Jeg» blir til «Vi».

Spørsmål: På en kongress føler vi slik konsentrasjon, fordi hele verden befinner seg i èn og samme handling. Hvordan kan vi skape dette feltet i hverdagen?

Svar: Kongress er kongress. Men selve arbeidet utføres ikke under begivenheten. Det utføres mellom kongresser – når man kan sjekke seg selv og fornemme hvor man befinner seg, i hvilken tilstand man er, med hvilke tanker man legger seg og står opp osv. Den første tanken du har når du våkner, er spesielt viktig. Den sier mye om hva du tenkte på mens du sov, hvor du var. 

Vi kan oppnå mye gjennom disse konkrete undersøkelsene og målene. Kongresser er ment kun for å gi oss drivstoff, for å la oss få gjennombrudd. Men realiseringen foregår faktisk mellom kongressene.

Fra den virtuelle leksjonen, 30/12/12

 

Kommentarer / Spørsmål